+371 26173284

Vai man tiešām ir nepieciešams apdrošināt savu dzīvību?

08.01.2021

Ja Tu esi sev uzdevis šo jautājumu, tad vispareizāko atbildi saņemsi, ja pajautāsi sev vai mana ģimene un tuvinieki būs finansiāli pasargāta, ja slimības, invaliditātes vai nāves gadījumā Tu vairs nevarēsi apgādāt ģimeni. 

Ja Tu esi sev uzdevis šo jautājumu, tad vispareizāko atbildi saņemsi, ja pajautāsi sev vai mana ģimene un tuvinieki būs finansiāli pasargāta, ja slimības, invaliditātes vai nāves gadījumā Tu vairs nevarēsi apgādāt ģimeni. Dzīvības apdrošināšana jau ilgu laiku ir bijusi, kā svarīgs ģimenes finansiālās plānošanas sastāvdaļa, lai arī ne katram obligāti ir nepieciešama dzīvības apdrošināšana, bet tā noteikti var būt ļoti noderīga, it sevišķi gadījumos, ja esat vienīgais ģimenes apgādnieks  savai ģimenei un Tev ir mazi bērni. Dzīvības apdrošināšana var ne tikai palīdzēt uzturēt apgādājamos, bet arī sniegt tūlītēju naudas izmaksu nāves gadījumā. Apdrošināšanas izmaksātā atlīdzība var būt veids, kā nomaksāt parādus, hipotēku un apbedīšanas izmaksas. Ja Tev nav nepilngadīgu bērnu vai citi apgādājamie, iespējams Tev nav nepieciešamas apdrošināt savu dzīvību. Zemāk ir uzskaitīti jautājumi, ko vari uzdot sev, lai novērtētu vajadzību pirkt dzīvības apdrošināšanu. Ja Tu esi nolēmis iegādāties dzīvības apdrošināšanu, tad Tev precīzi ir jāzina, kāpēc Tu to pērc un jāizvēlas savām vajadzībām vislabākais polises veids un summa.

Ilgtermiņa vajadzības

Lai apsvērtu vai Tev ir jēga iegādāties apdrošināšanu, lai ilgtermiņā sniegtu finansiālo palīdzību ģimenei, apsver šādus jautājumus:

Cik cilvēki ir atkarīgi no Taviem ienākumiem? Ja atbilde ir ‘’neviens’’, tad iespējams Tev nav nepieciešams apdrošināt dzīvību.

Cik daudz naudas būtu nepieciešams Taviem apgādājamiem, lai segtu izdevumus un ikdienas tēriņus? Viens no veidiem, kā noteikt šo summu ir apskatīt cik lielus ienākumus Tu šobrīd regulāri ienes ģimenei, no šīs summas vari atņemt tos ienākumus, ko ģimene mantos no citiem avotiem (piemēram sociālais pabalsts, īpašumi, pabalsti no darba vietas).

Cik ilgs laiks nepieciešams, lai Tavi apgādājamie būtu patstāvīgi?  Ja Tavi bērni jau mācās augstskolā vai ir to pabeiguši, tad viņiem nebūs nepieciešami lieli papildu ienākumi. Ja Tev ir mazi bērni, tad noteikti svarīgi ir izvēlēties lielāku summu, kas tiktu izmaksāta Tavas nāves gadījumā.

Atbildot uz šiem jautājumiem Tu varēsi secināt, ja Tavi bērni jau ir pieauguši un gandrīz patstāvīgi, tad Tev nebūs nepieciešama dzīvības apdrošināšanas ar lielu summu. Bet ja Tev ir mazi bērni vai tad noteikti dzīvības apdrošinājuma summai jābūt pietiekamai, lai segtu visas izmaksas, līdz brīdim, kamēr bērnu kļūs patstāvīgi.

SIA "Apdrošināšanas un Finansu Brokers"
Reg. No: 40003438358
Bank: SWEDBANK
Bank account: LV33HABA0001408049593
Email: office@financebroker.lv
Phone No: +371 67613810
Legal address: Rīga, Tukuma iela 6,
LV-1002, Latvija

Entrust your insurance questions to professionals and apply for a free market comparison!

I want to receive